ALTIN 390,56
DOLAR 6,8567
EURO 7,7418
BIST 8,5871
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Parçalı Bulutlu

Toplanan inek sütü miktarı Nisan’da arttı

13.06.2020
24
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ait süt ve süt eserleri üretimi olgularını açıkladı. Buna nazaran, toplanan inek sütü ölçüsü, nisanda …

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ait süt ve süt eserleri üretimi olgularını açıkladı.

Buna nazaran, toplanan inek sütü ölçüsü, nisanda yıllık bazda yüzde 3 artışla 873 bin 641 ton oldu. Bu devirde ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi yüzde 12,6 yükselerek 146 bin 414 tonu buldu.

Birebir devirde ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi yüzde 6,1 azalarak 88 bin 1 ton olarak kayıtlara geçti.

Nisanda geçen yılın tıpkı ayına nazaran, tam yağlı süt tozu üretimi yüzde 40,2, inek peyniri üretimi yüzde 8,6, tereyağı üretimi yüzde 7, yağsız süt tozu yüzde 3, gayrı peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 0,8 artarken, kaymak üretimi yüzde 5,8, ayran üretimi yüzde 55,8 azaldı.

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ orantısı ortalama yüzde 3,5 ve protein orantısı yüzde 3,3 olarak tespit edildi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.