ALTIN 483,15
DOLAR 7,8090
EURO 9,2761
BIST 10,2821
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Sağanak Yağışlı

Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Reçel yapmanın püf noktaları

30.05.2020
98
A+
A-

Reçel kahvaltıların vazgeçilmez tatlısıdır. Münhasıran şık ve kıvamında yapılan reçeller hem manzara hem de lezzet açısından tatmin edici olur …

Reçel kahvaltıların vazgeçilmez tatlısıdır. Münhasıran şık ve kıvamında yapılan reçeller hem manzara hem de lezzet açısından tatmin edici olur. Pekala bu türlü şık reçeller nasıl yapılır? Uygulayacağınız birtakım püf noktaları ile sizde birbirinden hoş reçeller yapabilirsiniz.

Mis kokulu çilek reçeli severler için süper birebir hengamda pratik bir tanımımız var. Ölçüsü kıvamı tam alanında olan çilek reçeli tanımını gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan reçellerden en çok sevileni elbet çilek reçelidir.  Ekmeğimizin üzerine sürdüğümüz, evlatların dahi bayılarak yediği bu reçeli hanede yapabilirsiniz. Devletimizde Nisan ayından itibaren baharın da gelmesiyle tezgahlarda bölgesini alan çileklerle lezzeti kendisinden büyük bir reçel pişirme ne dersiniz? Şimdi reçel yapmak için çok mütenasip olmasa da bir kaç hafta içerisinde devasa reçel tencerelerindeki yanlarını alabilecekler. Çilek reçeli nasıl yapılıyor? diye merak ediyorsanız tanımımıza kesinlikle bakmalısınız.

ÇİLEK REÇELİ TANIMI:

MATERYALLER

2 kilo çilek
2 kilo toz şeker ( 8 su bardağı)
Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Çilekler temizlenerek şıkça yıkayın. Daha sonra iki kilo şekeri üzerine dökerek 1 gece boyunca bekletin.

Akabinde orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatın.

45 dakika kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın limonu ekleyerek, kavanozlara koyun.

Ağzını iyice kapatarak sert çevirin. 

Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…

REÇEL YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Her şeyden evvel reçelde kullanacağınız meyveler mevsiminde tüketilen meyveler olmalıdır. Ezilmiş ya da yamulmuş meyveler kullanılmamalı. Bu reçelin makûs görünmesine neden olur. Meyveler tarım ilaçlarından arındırılmak için bir saat kadar sirkeli su da bekletilmeli.

Bu sürecin akabinde şayet reçel yapacağınız meyve sulu bir meyve değilse şekerin içinde sulanması beklenmeli. Gelgelelim meyveleriniz sulu ise şekerde bekletmeden kendi suyunu kullanarak reçelini yapabilirsiniz. Şekerde bekletilen ve suyunu salan meyvelerin üzerine suyu dökebilirsiniz. Ama çok çokça su dökmemek gerekir, bu reçelim tadını bozar.

Reçel imalat aşamasında pak bir tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçel asla çok ziyade kaynatılmamalıdır. Bu reçelin içindeki meyvelerin deforme olmasına neden olur. Deforme olan meyvelerin tadı ve hali bozulur bu da reçel için istenmeyen bir durumdur.

Ziyade yoğunlaşan reçel yanık kokabilir bu da içindeki meyvenin kokusunun yok olmasına neden olur. Reçelin çok sulu olması da istenmeyen bir durumdur. Çok likit olan reçel çabuk bozulur ve küflenir. Reçel kaynarken üzerinde kabarcıklar oluşur, bu kabarcıklar reçelin başında bekleyerek her seferinde temizlenmelidir.

Reçelin şekerlenmemesi için kaynarken içine limon suyu sıkılmalıdır. Reçelin tam olarak kıvama gelip gelmediğini anlamak için reçelden bir çay kaşığı alıp bir çay tabağının içine damlatılır. Şayet reçel etrafa yayılmıyorsa kıvama gelmiş demektir.

Reçel kavanozlara soğutulmadan konulmamalıdır. Sıcak olarak kavanozlara konulursa kavanozda boş kalan yanlarda terleme yapar. Bu reçelin bozulmasına neden olur. Kavanozlara konulan reçellerin ağzı çok sıkı bir formda kapatılmalıdır. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.